20 עובדות שלא ידעתם על הרימון
1. הרימון המצוי גדל בר רק בצפון פרס, לארצות הים התיכון הוא הגיע לפני כ-4000 שנה.
2. בארץ הוא לא גדל בר ואינו מתחדש מזרעים באופן טבעי. כל עצי הרימון הפזורים בטבע הם שרידי מטעים נטושים , למרות שאנשים רבים חושבים שעצי הרימון הם מין בר בארץ. לאחר שנשתל הוא יכול לשרוד כצמח בר גם ללא טיפול האדם.
3. טקסונומיה על קצה המזלג: הרימון הוא הסוג היחיד במשפחת הרימוניים, אשר נמנית עם סדרת ההדסאים וקרובה למשפחת ההדסיים על בסיס הדמיון בצורת הפרחים.
4. ישנם זנים של רימון לגינון , בעלי פרחים מלאים, הדומים לפרחי הציפורן או הדליה.
5. רימון יכול להגיע לגובה 5-6 מ' ולרוחב 3-4 מ'. ישנם גם זנים ננסיים. קצות הענפים קוצניים מעט.
6. מפרי הרימון ניתן להכין מיץ, יין (שיכר רימונים), רכז רימונים וליקר גרנאדין.
7. המוכרים בזנים הם "ראש פרד" שפירותיו ורודים וזן "וונדרפול" שפירותיו אדומים יותר. קיים למכירה גם רימון שחור בעל קליפה כהה וטעם מתוק. בשנים האחרונות טופחו מספר זנים חדשים ומצטיינים.
8. רימון הינו עץ חזק עמיד למליחות, לגיר, לקרה ולשרב וכן למחלות ולמזיקים.
9. לאורך השנה לרימון מספר מופעים מעניינים: בסוף החורף הוא מלבלב באדום, באביב פורח באדום על רקע העלים הירוקים, בקיץ מבשיל הפרי, ובסתיו יש לו צבעי שלכת צהובים ויפים.
10. הפרי בריא מאוד ובעל חיי מדף ארוכים, לכן היה מאוד חשוב בעבר.
11. הרימון מתאים לשתילה בכל הארץ, כולל קו ראשון בחוף הים.
12. יש לעטוף את הפירות בשקיות ניר על מנת להגן עליהם ממזיקים.
13. הרימון הוא אחד משבעת המינים שבהם נתברכה ארץ ישראל. המרגלים ששלח משה לתור את ארץ כנען הביאו עימם אשכול ענבים, רימונים ותאנים כדי להמחיש את עושרה של הארץ (במדבר י"ג, כ"ג).
14. לבלוב הרימון הוא אחד ממבשרי האביב, כפי שכתוב בשיר השירים "…הֲפָרְחָה הַגֶּפֶן, הֵנֵצוּ הָרִמּוֹנִים" (שיר השירים ו', י"א).
15. בסעודת ליל ראש השנה, נהוג לאכול רימון ולאחל "ירבו מצוותינו כרימון", כלומר, כמספרם הרב של גרגירי הרימון, כידוע ישנן תרי"ג מצוות ובספירת גרעיני הרימון נמצא שהממוצע הינו 613 זרעים!
16. הרימון מסמל בתרבויות שונות שפע, פיריון, יופי וחכמה. בשל יופיו של הרימון ובשל ערכו הסמלי, נעשה שימוש רב בימי קדם בצורתו לקישוט בבנייה, בלבוש, במטבעות, בנרות חרס ובכלים אחרים.
17. טעמו של הפרי נע בין מתוק לחמוץ, ומלווה לעתים בתחושת עפיצות בשל הטאנינים שהוא מכיל.
18. מיץ הפרי מכתים את הבגדים והידיים, ולכן מומלץ לשטוף במהירות בגד שניתז עליו מיץ מרימון.
19. כבר בימי קדם נודע הרימון בסגולותיו הרפואיות. הרמב"ם מציין כי ניתן להשתמש בקליפת רימון לעצירת דימום מפצעים, ובמיץ הרימון לעצירת שלשול ולהקלה על בחילות ועל כאבי ראש שלאחר שכרות.
20. יישובים הקרויים בארץ על שם הרימון הם בית רימון ורומאנה בגליל התחתון, רימונים ורומאנה בשומרון וגת רימון בגוש דן